Vantage®
Öntisztító Medence Rendszer

COMPASS Pools Logo

A VANTAGE® öntisztító medence rendszerről, egyenesen a gyártótól

Képzelje csak el, hogy egy olyan medencéje van, amely pénzt takarít meg Önnek, kevesebb kémiai anyagot használ, ráadásul öntisztító is!

A legtöbben, akik medencét vásárolnak, a lazításról, családról és barátokról szóló álmaikat próbálják megvalósítani. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy a medencével a medence karbantartási feladatai is együtt járnak. Ezekhez tartozik a kézi takarítás, az automata tisztítók kezelése és a kiegyensúlyozott medencevíz elérésének soha véget nem érő feladata, hogy a víz egészséges és biztonságos maradhasson.

A VANTAGE® öntisztító rendszer egy egyedülálló vízkeringető rendszer, amelyet arra terveztek, hogy csökkentse a kémiai anyagok használatát, eltüntesse a medencéből a kihűlt pontokat és megtisztítsa a medencét a szennyeződésektől anélkül, hogy naponta kézi porszívó vagy más takarítógép használatára lenne szükség. Tekintse meg ezt a videót, hogy megtudhassa, hogyan segíthet a VANTAGE® rendszer elérni azt a COMPASS-élményt, amelyről mindig is álmodott!

Miben tér el a VANTAGE® öntisztító medence rendszer egy hagyományos medencétől?

Vantage ontisztito medence rendszer

Milyen is egy hagyományos medence? Összefoglalva az úszómedencék az elmúlt 50 év során ugyanazzal a hagyományos működtető rendszerrel épültek, mégpedig a „fúvóka és szkimmer” rendszerekkel. Viszont a szakértők szerint egy egészséges medence teljes vízállományát legalább egyszer, de inkább kétszer érdemes keringetni egy 24 órás időszak alatt – így a kémiai anyagok biztosan megfelelően keverednek el, a baktériumok pedig nem tudnak megtelepedni.

A probléma a hagyományos medencékkel

A hagyományos „fúvóka és szkimmer” rendszerrel az a probléma, hogy a medence felső részéből nyomja a vizet a szkimmerbe. Ezután a szkimmer egy szivattyúba juttatja a vizet egy szűrőn keresztül, ami pedig a visszatérő fúvókákon keresztül juttatja vissza a vizet a medencébe. Így egy átlagos medencében tárolt vízmennyiség körülbelül 8 óra alatt kerül átkeringetésre, de ez vajon valóban a teljes medencét jelenti, vagy csak a víz felső harmadát újra és újra? A VANTAGE® öntisztító medence rendszer egy forradalmian új megközelítése a medence működtetésének. Körkörösen mozgatják a padlóba és lépcsőzetbe épített befúvók a medence vizét, így biztosítva, hogy a víz folyamatosan mozgásban legyen. Így a vízfelszínhez közel lévő víz a medence fenekére kerül. Ez többek között a következő előnyökkel jár: a víz felsőbb, melegebb része egyenletesen eloszlik a medencében, ráadásul a baktériumölő szerek is megfelelően eloszlanak a vízben.

A VANTAGE® rendszer legnagyobb előnye vitathatatlanul az, hogy a medence önmagát tisztítja. Önnek mindössze annyi teendője van, hogy időnként kiürítse a levélkosarakat – ehhez külön berendezésre nincs szükség.

A hagyományos medence-kialakítás a szűrt vizet visszatérítő fúvókákon keresztül a medence felsőbb részeibe való visszajuttatásának ódivatú módszerét alkalmazza. Ez viszont nem juttatja oda a fűtött, kémiai kezelésen átesett vizet a medence aljáról, ahol szükség van rá, hiszen a felsőbb részen a szél és a napfény hamar kivonja a vízből a szükséges anyagokat. A termék tesztelése során az az eredmény született, hogy a hagyományosan fűtött medencék akár 50%-kal több kémiai anyagot és 40%-kal több áramot fogyasztanak, mint a VANTAGE® beépített rendszere.

 

A megoldás a VANTAGE® öntisztító medence rendszer és vízkeringető képessége!

A hagyományos keringetőrendszerekkel ellentétben a VANTAGE® rendszer alulról fölfelé keringeti a medence vizét. Ezáltal a medencevíz rétegei egytől egyig érintettek, vagyis eltűnnek a medence „holtpontjai”, ahol az algák és a baktériumok tenyésződhetnek. A VANTAGE® rendszernek drámaian kevesebb mennyiségű kémiai anyagra van szüksége a hagyományos rendszerekhez képest, a medence mégis tisztább és egészségesebb lesz.

Természetes állapotában a víz folyamatos mozgásban van. Ha ez megszűnik, ellepik a baktériumok és az algák. A medence vize a COMPASS Pools VANTAGE® öntisztító medence rendszerével egy hegyi patakhoz hasonlóan folyamatosan kering és megújul.

Az ingatlanügynökök szerint is könnyebb értékesíteni egy VANTAGE® rendszerű medencével rendelkező házat. Néhány vásárló számára a medencével rendelkező ingatlan elrettentő lehet, hiszen sokak számára a medence egyet jelent a folyamatos karbantartási feladatokkal. VANTAGE® rendszerünk legnagyobb előnye, hogy megszabadítja tulajdonosát ezektől a gondoktól. Számos ingatlanügynök mondja azt, hogy imád ilyen otthonokat eladni, hiszen ezek a medencék valóban csak a kikapcsolódásról és a szórakozásról szólnak. Ha a jövőben lehetséges, hogy eladná otthonát, érdemes elgondolkoznia azon, hogy az eladásra a medence milyen hatást fog gyakorolni. Nem lenne varázslatos, ha a medence az ingatlan kulcsfontosságú értéknövelő eleme lehetne?

A medencetisztító robotok által elért hatás valóban összehasonlítható a VANTAGE® rendszerével?

Sokan kérdezik, hogy egy medencetisztító robot ugyanazt a munkát végzi-e el, mint a VANTAGE® rendszer. Röviden a válasz annyi, hogy a medencetisztító robot takarossá teszi a medencét, de nem takarítja ki.

Mivel a VANTAGE® öntisztító rendszer a megfelelő keringetést helyezi fókuszba, így a víz egészséges, a medence pedig tiszta marad, tehát sokkal többet nyújt, mint egy átlagos medencetisztító robot. Más lehetőségekkel összehasonlítva a VANTAGE® jelentős működtetési költségcsökkenéssel is jár, ráadásul teljesen csöndes és automatikusan működik. Így nincs szükség a szivattyús tisztítók, vagy ahhoz hasonló nehéz berendezések emelgetésére, sem manuális tisztításra és szivattyúzásra.

Hogyan tisztít a VANTAGE®?

  • Több ponton kerül beépítésre a medencefenékbe és a lépcsőzetbe a szinte észrevehetetlen fúvóka hálózat.
  • Alaposan, szakértelemmel megszervezett, automatikusan ellenőrzött és teljesen csendes folyamat során minden befúvó egyenként felbukkan.
  • A folyamat során a frissen szűrt víz erős beáramlása a VANTAGE® gyűjtőzónájába irányítja a szennyeződéseket.
  • A rögzített fúvóka ezután a piszkot és a szennyeződéseket az elsődleges lefolyóba irányítja, ezek a gyűjtőedénybe kerülnek.

…Önnek csak élveznie kell medencéjét!

Minden más választási lehetőségnél több időt takaríthat meg vele

A szivattyús tisztítók és a medencetisztító robotok legjobban félautomata takarító rendszerekként írhatók le. Ha egyszer előkerülnek a rejtekhelyükről, el kell helyezni őket a medencében, a szivattyúk esetében csatlakoztatni kell egy szivattyúzási ponthoz, a medencetisztító robotok esetében pedig áramforráshoz. A félautomata tisztítórendszerek előpakolása, üzembe helyezése és elpakolása legalább húsz percet vesznek el az Ön drága idejéből. Amikor nyári időszakokban a medence a legintenzívebb használat alatt áll, ez akár napi feladat is lehet.

Ezen felül a beépített tisztítórendszerek valóban automata tisztítást végeznek, mivel nem szükséges minden alkalommal üzembe helyezni őket, és napi szinten maguktól működnek. VANTAGE® öntisztító medence rendszereink kizárólag COMPASS Pools medencéinkhez rendelhetőek!

A VANTAGE® használatával kevesebb elektromosság és jelentősen kevesebb kémiai anyag szükséges a medence egészségesen és tisztán tartásához.

Kizárólag a beépített VANTAGE® öntisztító rendszer szívja a vizet egyszerre a medence felső és alsó rétegeiből is, majd juttatja vissza a frissen fertőtlenített vizet a medencefenékbe épített visszatérő fúvókákon át, így tetőtől talpig tisztítva a medencét. Ez az eljárás 50%-kal kevesebb kémiai anyag használatával ér el egy sokkal hatékonyabb fertőtlenítési eredményt.

Kérjen ingyenes
medence szakértői tanácsadást!

Ingyenes szakértői tanácsadásunk keretein belül élőben is megtekintheti a COMPASS Pools medencéit bemutató helyszínünkön.
A bemutató alatt medenceszakértőink tanácsot adnak igényeit felmérve, emellett minden felmerülő kérdésére részletes választ nyújtanak.

Tanácsadás iránti igényét kérjük, hogy űrlapunk elküldésével jelezze. Az elküldést követően munkatársaink 3 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Név(Kötelező)
Cím nélkül

Kérjen
Árajánlatot

Pontos árat csak Medence Szakértői Tanácsadást követően tudunk kalkulálni, viszont addig is küldünk e-mailben egy tájékoztató jellegű árlistát. Kérjük, töltse az adatlapot és kollégánk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot.

Személy