MEDENCE TELEPÍTÉS

A medence telepítés folyamata

COMPASS Pools karbon kerámia medencék gyártási és telepítési folyamatának lépései

A COMPASS Pools elhivatott a kiváló minőségű medencék gyártása mellett, ezért mindig arra törekszik, hogy lépést tartson a legújabb technológiákkal, vagy éppen maga fejlessze ki azokat. Medencéit az elérhető legkiválóbb alapanyagokból készíti, és a termékeknek szigorú minőség ellenőrzési folyamatoknak kell megfelelniük, hogy az ügyfélnek eladott medencék kivétel nélkül tükrözzék a hirdetett kiválóságot.

Mivel a COMPASS Pools csak a legjobb minőségű anyagokat és a legújabb technológiákat alkalmazza, 40 évre szóló gyártói garanciát tud vállalni a legyártott medencék szerkezetére!

A következőkben bemutatjuk a telepítést megelőző gyártási folyamatokat, majd a medence telepítésének lépéseit, amely már az Ön kertjében történik!

A COMPASS Pools karbon kerámia medencék gyártási folyamata

karbon keramia retegszerk magyar 1

Gyártási folyamatunkat többek között azért ismertetjük, hogy felkészítsük megrendelőinket arra, hogy bár a medence telepítés és üzembe helyezés akár egy hét alatt is megtörténhet, az előzetes tereprendezés, földmunka, illetve a gyártási és szállítási folyamatok miatt a megrendeléstől számított várakozási idő ennél sokkal több időt vesz igénybe. Ezért javasoljuk, hogy ha medencét vásárol nálunk, akkor több hónappal a fürdőszezont megelőzően adja le a rendelést. Ha így tesz, nem veszíthet el emiatt értékes nyári, fürdőzésre alkalmas időt! Tehát egy eredeti COMPASS Pools medence elkészítése a következőképpen történik:

A medencesablont egy különleges bevonattal borítják be, így később úgy válaszható le a medencetest a sablonról, hogy ne érje sérülés a felületét.

Erre a rétegre kerül fel egy vinilészter-alapú színréteg, amely amellett, hogy a medence ellenállóképességét jelentősen megnöveli, arra is szolgál, hogy meggátolja az öntési hibák keletkezését, a speciális gélcoat bevonat pedig pompásan kiemeli a medence színét.

Miért érdemes COMPASS Pools karbon kerámia medencét választani?

A medence szerkezetének további tartósságáért és erősségéért minderre egy üvegszálas erősítésű, méretre szabott réteg kerül, ez a lépés körültekintő, manuális munkával történik.

Ezután kerül fel a COMPASS Pools karbon kerámia medencék egyedülálló szerkezeti stabilitását és vízhatlanságát biztosító, szabadalmaztatott (PN 1690) technológiával készülő kerámiamag. Ez a különleges lépés az oka annak, hogy a medencetestekre 40 év gyártói garanciát vállalunk.

A kerámiaréteget a karbonnal való erősítés követi, a karbon azokra a helyekre kerül, ahol a medencetest a legérzékenyebb a sérülésekre. Így még ellenállóbbá válik a medence. Mindezt végezetül egy poliészterréteggel fedik le.

Closed Beam szabadalmaztatott peremmerevítés

A Closed Beam szabadalmaztatott peremmerevítés a medencesablonon végzett munka utolsó lépése. Ez azért kritikus momentum, mert a medence peremét stabilizálja, így sokkal egyszerűbben és biztonságosabban végezhető el a telepítés és a szállítás is – ugyanis ezek során sérülnek leggyakrabban a medencék.

Ha a külső bevonat is felkerült és megszilárdult, a kész medencetestet óvatosan leválasztják a medencesablonról.

A medence elkészült, már szállítható! Utánfutóra rögzítve történik a szállítás. 3,5 méteres szélességig oldalra fordítva, kissé megdöntve is szállítható a medencetest. Az ennél szélesebb modelleket el kell fektetni, illetve kísérőautóra is szükség van a rendkívüli szélességű rakomány miatt.

A COMPASS Pools karbon kerámia medence beépítési folyamata

karbon keramia retegszerk magyar 1

Díjmentesen elérhető irodai szaktanácsadásunk igénybevételét mindenképpen javasoljuk, hogy közösen tervezhessük meg a COMPASS Pools karbon kerámia medence telepítés folyamatát, és minden eshetőségre felkészülhessünk. Időpontot munkatársainkkal egyeztethet a +36 1 316 2946 telefonszámon. Ezt megelőzően érdemes elolvasnia az alábbi cikket a medence telepítésének folyamatáról, vagy akár az alábbi rövid videót is elég megtekintenie.

Azért is érdemes előzetesen tájékozódni, mert medencéinkhez kiegészítő elemek, a medence körüli burkolatok és medencetakarási megoldások széles skáláját kínáljuk – csak úgy választhatja a legjobb lehetőséget, ha tisztában van az elérhető lehetőségekkel!

A medence telepítési folyamatról röviden

Medence beépítés

A medence telepítésének folyamatát egy Smokey Quartz színű JAVA medence telepítéséről készült képekkel illusztráljuk.

1. Teljes medencebeépítés és műszaki rajzok

Ha COMPASS Pools medencét választott, a cég egy részletes leírást biztosít az Ön és az Ön által választott kivitelező cég részére is. Generálkivitelezésre is van lehetőség, amelyet a megrendelő igényeivel összhangban valósítunk meg.

karbon keramia medence telepites muszaki rajzok

2. Előzetes földmunka

Ha eldőlt, hogy a medence pontosan hová fog kerülni és felrajzolták hozzá a megfelelő segédvonalakat, megkezdődhet a medence helyének kiásása. Ez kotrógéppel végzett földmunka.

JAVA 85 karbon kerámia medencénk kiásási tervének kivitelezése

3.A medence aljzatának előkészítése

A kész gödröt 300 gr-os geotextíliával bélelik ki, ezután kezdődhet meg az aljzat kialakítása.

Karbon kerámia medencénk telepítése nagy mértékben függ attól, hogy változó vagy fix vízmélységű medencéről van-e szó. Az sem elhanyagolható tényező, hogy az egyébként általánosan használt betonaljzatos beépítés a COMPASS Pools medencék esetében nem a gyakorlat része. Erősen javasolt, illetve bizonyos esetekben kifejezetten szükséges a kavicsaljzatos megoldás használata. Tehát érdemes inkább a kavicsaljzatos megoldásból kiindulni, hiszen a fent leírtak mellett a telepítés költségeit és időigényességét is jelentősen lecsökkenti!

A fix vízmélységű medencéket kavicsos vagy betonaljzatra lehet telepíteni, a változó vízmélységű medencéket viszont kizárólag kavicsos aljzatra lehet helyezni.

FONTOS INFORMÁCIÓ A KAVICSALJZATRÓL

Kizárólag mosott, gömbölyű szemű, 8-16 mm méretű folyami kavicsok használata elfogadható. Az aljzat vastagsága annak függvényében változik, hogy a megrendelő igényelt-e VANTAGE® öntisztító rendszert a medencéhez.

karbon keramia medence telepites kavics aljzat

A JAVA 85 karbon kerámia medence előkészítése kavicsaljzattal

A medencét a beemelés előtti szerelvényezés idejére autógumikra fektetik, ekkor már teljesen készen áll arra, hogy a végleges helyére emeljék. Beemelését követően akár beton-, akár kavicsaljzatos megoldást választott, a medence oldalainál földnedves betonnal kell feltölteni a kiásott gödröt.

4. A medence szállítása és végleges helyére emelése

Ha a medence helye elkészült és kész vannak a szükséges egyéb előzetes munkálatok is, szakemberek vezérlésével egy darus emelővel megtörténik a medencetest behelyezése a végleges helyére.

A JAVA 85 medencetestének darus beemelése képekben

A darus beelemelési folyamatot ebben a videóban is megtekintheti.

5. A medencéhez tartozó és egyéb külön igényelt gépészeti berendezések beépítése és a medence feltöltése

Ha a medencetest a helyére került, a szakemberek elvégzik a megrendelt medence tartozékai egy részének beszerelését. Ezek közé tartoznak a szivattyúk, masszázsfúvókák, szkimmerek, világítás és a hozzájuk tartozó csövek, illetve bizonyos egyéb kért kiegészítők, például a VANTAGE® öntisztító rendszer. Ezután az oldalak mentén megkezdődik az árokban fennmaradó hely feltöltése földnedves betonnal. Ezzel a folyamattal párhuzamosan vízzel kell megtölteni a medencét, hogy belülről kiegyenlítődjön a medencefalakat terhelő nyomás.

A JAVA 85 karbon kerámia medence eszközeinek beszerelése és feltöltés száraz betonnal, majd a medence vízzel való feltöltése.

6. Az uszodatechnika beszerelése a medence aknájába

Ha a medence a végleges helyére került, megkezdődhet a medencéhez tartozó uszodatechnikai elemek beszerelése az erre kialakított gépházaknában. Erre egy alternatívaként igényelhető egy COMPASS Pools előre gyártott gépház, amellyel ráfordított időt és energiát spórolhat meg. Több lehetőség is kapható: előre gyártott PP akna, zsalukból kialakított akna, vagy akár felszín feletti rozsdamentes lemezgépház. Ezekkel kapcsolatban forduljon bizalommal értékesítési munkatársunkhoz.

Kialakított akna az uszodatechnika számára

7. Medencetakarás

A polikarbonát anyagú medencetakarási megoldás kivitelezéséhez az ahhoz tartozó síneket (ha a burkolattal egy síkban lesz elhelyezve) a medence mellett elhelyezkedő betonlapra szerelik fel, egyéb esetben pedig a burkolást követően.

karbon keramia medence sinek beszerelese

A medencetakaráshoz tartozó sínek beszerelése

8. A medence körüli burkolat kivitelezése

A JAVA 85 medence csempeburkolatának készítése

A burkolat kialakítása leginkább a megrendelő igényeitől függ, személyes ízléshez alakítható. Egy fontos esztétikai és praktikai elem az utolsó simítás előtt.

9. A választott medencetakarás telepítése

A medencefedés beépítésével a folyamat befejeződött – a képek magukért beszélnek. Ha a medencefedés kész, némi egyénileg választott és kivitelezett parkosítás vagy egyéb utómunkálat befejeztével következhet a végső, legegyszerűbb lépés:

10. Úszás

karbon keramia medence uszas

A COMPASS JAVA 85 típusú karbon kerámia medence használatra kész! El is merülhetünk benne!

Már több, mint 81 000 elégedett ügyfelünk választotta egyedülálló, életre szóló COMPASS Pools medencéink közül. Válasszon minket Ön is, és nem fog csalódni!

NÉZZE MEG A TELEPÍTÉSRŐL KÉSZÜLT VIDEÓNKAT!

Kérjen ingyenes
medence szakértői tanácsadást!

Ingyenes szakértői tanácsadásunk keretein belül élőben is megtekintheti a COMPASS Pools medencéit bemutató helyszínünkön.
A bemutató alatt medenceszakértőink tanácsot adnak igényeit felmérve, emellett minden felmerülő kérdésére részletes választ nyújtanak.

Tanácsadás iránti igényét kérjük, hogy űrlapunk elküldésével jelezze. Az elküldést követően munkatársaink 3 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Név(Kötelező)
Cím nélkül

Kérjen
Árajánlatot

Pontos árat csak Medence Szakértői Tanácsadást követően tudunk kalkulálni, viszont addig is küldünk e-mailben egy tájékoztató jellegű árlistát. Kérjük, töltse az adatlapot és kollégánk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot.

Személy