TECHNOLÓGIA

Karbon kerámia medence technológia

A karbon kerámia medence gyártásához alkalmazott technológiák

Világszerte a COMPASS Pools az egyetlen gyártó, amelynél valódi, szabadalmaztatott karbon kerámia medence kapható. A technológia fejlesztése mögött több mint 40 évnyi kutatómunka és szakmai fejlesztési tapasztalat áll. Ezek segítségével lehet a COMPASS Pools karbon kerámia medence igazán kiváló minőségű, amelyből már 83 000-nél is több darabot értékesítettek világszerte.

A COMPASS Pools 2013-tól kezdve a kerámia medencék erősítéséhez egy külön fejlesztésű karbonszálas erősítést alkalmaz azokon a pontokon, ahol a medence a leginkább sérülékeny. Ez a technológia forradalminak számít, ugyanis ellenállóbbá, szilárdabbá teszi a medenceszerkezetet, ráadásul nagy mértékben meghosszabbítja a termék életciklusát is. A karbonszálas erősítés mellett még további erősítő rétegek teszik a medence szerkezetét igazán biztossá.

Tudnivalók a karbon kerámia technológiáról

karbon keramia retegszerk magyar 1

A napjainkban elérhető erősítéshez használt anyagok közül a karbonszál rendelkezik a legnagyobb szakítószilárdsággal és nyomószilárdsággal. Még az acélnál is erősebb, és tapadóképessége annyira jó, hogy kompozitanyagokkal is kiválóan használható.

Az űrkutatáshoz, hadi- és repülőgépek, illetve autók és hajók gyártásának több eleméhez is alkalmazzák, medencékhez viszont csak 2013 óta – ez a COMPASS Pools egyedülálló újítása.

Stabilabbá teszi a medencét, viszont megőrzi a rugalmasságát, így a szállítás is 20%-kal kisebb kockázattal jár. Éppen ezért a COMPASS Pools medencék telepítése jóval könnyebb feladat, mint a hagyományos medencéké.

Miért érdemes COMPASS Pools karbon kerámia medencét választani?

COMPASS medencék szerkezetére 40 év gyártói garancia jár

A medencék gyártási eljárásai a legszigorúbb nemzetközi minőségellenőrzési szabványoknak is megfelelnek. Annyira biztosak vagyunk a termékben, hogy a COMPASS Pools medencék szerkezetére 40 év gyártói garancia jár!

A medence a legkiválóbb alapanyagokból készül, ezeket ismertetjük most röviden.

A medencék a kerámiamag (PN1690-es számú szabadalom) és a karbonszálas szerkezet miatt betonaljzat nélkül is telepíthetőek, ez jelentős költségcsökkenéssel jár, ráadásul nagyon felgyorsítja a telepítési folyamatot.

Gélcoat

A gélcoat a medence legfelsőbb rétege, ez védi a medence felületét az UV-sugaraktól és az apróbb fizikai sérülésektől is. Ezt az anyagot legtöbbször a luxusjachtok felületének védelméhez használják, innen is sejthető, hogy tartós és kiváló minőségű. A medence életciklusa többek között a felső védőrétegnek köszönhetően ilyen hosszú, nehezen ejthető a felületen külsérelmi nyom.

Különböző elérhető 3D színek

A COMPASS Pools medencék nagy mértékben személyre szabhatók. Tizenkét különböző színben kérhetők, amelyek olyan természetes víztömegek, azaz az óceán, lagúnák, folyók színét idézhetik, amelyiket csak szeretné! A medencék felülete porózusmentes, a rendelhető 3D színek exkluzív külsőt kölcsönöznek a medencének.

CLOSED BEAM technológia

karbon keramia medence technologia closed beam technologia

A COMPASS Pools medencék bár rendkívül erősek és stabilak, a sérülések elkerüléséhez valamilyen mértékben rugalmasnak is kell lenniük. Ez leginkább a medence szállítása és telepítése során kiemelt fontosságú, hogy a medence képes legyen megtartani a formáját, amíg a helyére kerül. A zárt peremrendszer gondoskodik erről a tulajdonságról.

closed beam technologia

Vinilészter és üvegszálas erősítésű vinilészterréteg

A gélcoat rétegre vinilészterréteg kerül, ez biztosítja a medence vízzáró tulajdonságát, ellenállóvá teszi a medencét az ozmózissal szemben, ami egyéb esetben rengeteg problémát okozhatna. A gyártási folyamat egy későbbi részében újabb vinilészterréteg kerül a medencére, de ezúttal üvegszálas erősítéssel, ez biztosabbá teszi a vízzárást. A vinilészter egy értékes anyag, ezért vásárláskor nem árt körültekintően eljárni és ügyelni, hogy a gyártók milyen arányban alkalmazzák a medence készítése során. A COMPASS nem spórol a vinilészterrel!

Üvegszálas szövet

Ezt a szövetet egy erős kötőanyag tartja össze, amely rugalmassá teszi, így előszeretettel alkalmazzák a medence gyakori igénybevételnek kitett pontjain. A rugalmasság tulajdonsága ideális kiegészítő, erősítéssé teszi a medence hajlataiban és a lépcsőkön.

Poliészterréteg

A kerámiamagra kerülő poliészterréteg ruházza fel a medencét a megfelelő fizikai tulajdonságokkal, ez a medencék készítésében a legtöbbet használt anyag.

A COMPASS Pools a karbon kerámia medence gyártása során több saját szabadalmat is alkalmaz, ezek fokozzák a medence által nyújtott biztonságot és a tartósságról is gondoskodnak. A COMPASS Pools a medencék készítésében a következő szabadalmaztatott technológiákat alkalmazza:

Karbonszálas szövet

A fentebb is említett karbonszálas technológia a COMPASS Pools medencék egyik legkülönlegesebb alkotóeleme, eredetileg repülőgépek gyártásához használták, de előfordul, például sportszerek gyártása során is. Mivel az anyag ellenállóképessége rendkívüli, a COMPASS Pools szerkezeti erősítéshez használja. A karbonos erősítésű medencék a formájukat és szilárdságukat egy életen át megőrzik!

Kerámiamag – PN1690-es szabadalom

Ez a medencére kerülő harmadik, egyben utolsó vízzáró réteg. Teljes mértékben meggátolja az ozmózist. Maga az anyag ausztráliai és Egyesült Államokbeli fejlesztés, amely a NASA egy űrkutatási projektjéhez készült, de a COMPASS Pools kezdte el medencekészítéshez használni. Terheléses teszteken kiválóan szerepel, ennél erősebb anyagból sehol máshol nem készül medence.

Csúszásgátló felület – SLIP STOP

Ahol a medencében fennáll az elcsúszás vagy egyéb baleset veszélye, azaz a lépcsőkön, a medence fenekén és a medence széleinek bizonyos részein, ez a felület óvja a fürdőzőket a sérülésektől.

Biztonsági perem -INTEGRAIL

Bizonyos medencetípusoknál a biztonsági perem a medence még nem teljesen biztosan úszó használóiról gondoskodik. A medence szélén fut körbe, és nem csak a biztonság érzetét, hanem valódi biztonságot nyújt a gyermekek, úszni tanulók, vagy akár az idősebbek számára. Így gondoskodunk a COMPASS Pools karbon kerámia medence biztonságosságáról.

Vékony, balsafából készült bordák – SBR

A balsafa egy nagyon könnyű, mégis erős anyag, ezért alkalmazzák akár repülőgépek merevítéséhez is. Ezek a bordák merevítik a medencetestet. Annak a külső rétegnek a része, amely a környezettel érintkezik. A szabadalmaztatott technológiával készülő bordázat alig ad hozzá valamit a medence súlyához, mégis elegendő további stabilitást biztosít a szerkezetnek.

Hidrosztatikus szelep – VALVE

Ez a beépített szelep a medencében található legmélyebb pontra kerül. A funkciója az, hogy védje a medencét a talajvíz nyomásától. Ha a talajvíz megemelkedik, előfordulhat, hogy kilöki a medencét a helyéről. Ez a COMPASS VALVE technológiájával nem fordulhat elő.

Öntisztító rendszer – VANTAGE®

A VANTAGE® öntisztító rendszerrel megfeledkezhet a medencével járó mindennapi feladatokról, a takarítás többé nem okozhat problémát! A VANTAGE® öntisztító rendszer egy csúcstechnológiával működő medencetisztító, amely a medence takarításával és fertőtlenítésével kapcsolatos feladatokat minimálisra csökkenti, ráadásul hatékonyabb is a legtöbb hagyományos tisztítóberendezésnél. Mivel a VANTAGE® működése nem mindennapi, egy hosszabb írásban is ismertetjük, hogy mégis miben más és miért érdemes bizalmat szavazni ennek a technológiának.

VANTAGE®

VANTAGE® öntisztító rendszer

A VANTAGE® rendszer egy olyan fejlesztés, amelyre a COMPASS Pools igazán büszke, az eddig telepített több tízezer jelenleg is működő eladott rendszer is erről tanúskodik. De mi teszi annyira különlegessé a VANTAGE® rendszert? Mik az előnyei? Miben jobb, mint a hagyományos vagy másféle medencetisztító rendszerek, például takarítógépek? Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni ebben a cikkben.

Miért érdemes VANTAGE® rendszert vásárolnia a medencéhez?

A medence beépítése körüli teendők után biztosan unja már a feladatokat, hiszen a medencének a szórakozást kell jelentenie. Ha nem volt eléggé körültekintő, meglepetésként érheti, hogy a medencével való karbantartási munkák valójában soha nem érnek véget, hacsak nem igényli a medencét VANTAGE® öntisztító rendszerrel. Nincs porszívózás, sikálás, csak az élvezet és a pihenés, akár akkor is, amikor a rendszer takarít – Ön helyett! Legyen természetes a kristálytiszta medence!

A VANTAGE® egy világvezető keringető- és víztisztító rendszer, amely hatásosabb a vetélytársainál, ráadásul a működtetése szinte semmilyen feladattal nem jár. Ha elriasztja a medenceváráslástól a sok azzal járó feladat, a VANTAGE® erre a problémára megoldást jelenthet. Nincs szükség sikálásra, a medenceporszívóval való bíbelődésre, a megtelepedett lerakódásokkal és szennyeződésekkel való soha véget nem érő küzdelemre. A VANTAGE® önállóan és alaposan végzi a munkáját, így a folyamatos vízkeringetést is. Ezért nem kell aggódnia amiatt, hogy a medencében „holt helyek” alakulnak ki, ahol hidegebb a víz és a fertőtlenítés sem eléggé hatékony. Ez részben a medencefűtő berendezések funkcióját is betölti, tehát annyival kevesebb ráfordításra van szükség a tökéletes élményhez. Mindemellett a VANTAGE® nem csúfítja el a medence kinézetét, mivel szerkezete a medencébe van integrálva, a hozzá tartozó befúvók és egyéb kellékek pedig háromféle színben elérhetők, így biztosan illeszkedni fognak a medence színéhez! A vízvezérlő szelep, a szennyeződéseket gyűjtő tartály és az MDX-szennygyűjtő zóna is a COMPASS saját szabadalma, így igazán büszke az öntisztító rendszerére, hiszen a VANTAGE® minden szempontból valóban különleges termék.

Kiváló működése miatt különösen fontos, hogy a megfelelő szakemberek végezzék el a telepítését, de erről cégünk gondoskodik, így emiatt sem kell aggódnia!

Hogyan működik a VANTAGE®?

A működési elv a természetes vizekhez hasonlóan a mozgásban lévő vízre alapszik. A patak vize is azért kristálytiszta, mert a folyamatos vízmozgás miatt a mikroorganizmusok nem tudnak benne megtelepedni. Ezt a feltételt idézi elő a VANTAGE® rendszer egy zárt állóvíz-tömegben.

Fontos azonban tudni, hogy a VANTAGE® kizárólag új medencékhez igényelhető, mivel még a gyártás során megkezdődik a beépítése. Ez azért van így, mert a rendszer a medencébe integrálva működik.

Az öntisztító rendszert tehát a medencével együtt gyártódik. A medence fenekére telepítésekor egy beépített, nem túl hangsúlyos szórófej-rendszer kerül, ezek gondoskodnak a tisztítás és a keringetés feladatáról, de nem rontják a medence látképét. Ezek a befúvók időről-időre működésbe lépnek, kiemelkednek a medencefenék síkjából, és vízsugarak segítségével a medence alján lévő gyűjtőtartályba juttatják a medence alján összegyűlt homokszemeket, leveleket és egyéb szennyeződéseket. Ezek a szabadalmaztatott, ún. „pop-up” befúvók egy hagyományos befúvó által tisztított terület négyszeresével képesek megbirkózni.

A VANTAGE® működése nem jár zajjal, nem jelent biztonsági kockázatot, ráadásul a rendszer időzíthető is, így csak azt kell eldöntenie, mikor dolgozzon Ön helyett!

A VANTAGE® öntisztító rendszerrel járó előnyök áttekintése

  • Medenceporszívók és egyéb keringetőrendszerek feladatát végzi el, de jóval alaposabban – így nem szaporodnak el a medencében az apró organizmusok, tehát a víz kezeléséhez kevesebb vegyszerre lesz szükség
  • A mozgásban lévő vízben nem alakulnak ki hideg pontok a medencében, tehát medencefűtésre is jóval kisebb szükség van
  • A medence által nyújtott látványt nem rontja el, a rendszerhez tartozó befúvók többféle színben is elérhetők
  • Leveszi a medencetisztítással kapcsolatos feladatokat a tulajdonos válláról, a medence karbantartási feladatai minimálisra csökkennek, az időzítő funkciónak köszönhetően mindössze a gyűjtőtartályt kell időnként kiüríteni, így a medence makulátlanul kristálytiszta marad
  • A rendszer működése nem jár zajjal, biztonsági kockázatot nem jelent még működés közben sem
  • FONTOS! A VANTAGE® rendszer a medence szerkezetéhez tartozik, ezért csak telepítéskor igényelhető, utólag már nem lehetséges a beépítése, viszont bármelyik COMPASS karbonkerámia-medencéhez rendelhető
  • A VANTAGE ®rendszer beépítését kizárólag hozzáértő szakemberek végezhetik, így nem áll fenn a kockázat, hogy nem megfelelő beszerelés miatti probléma adódik

Kérjen ingyenes
medence szakértői tanácsadást!

Ingyenes szakértői tanácsadásunk keretein belül élőben is megtekintheti a COMPASS Pools medencéit bemutató helyszínünkön.
A bemutató alatt medenceszakértőink tanácsot adnak igényeit felmérve, emellett minden felmerülő kérdésére részletes választ nyújtanak.

Tanácsadás iránti igényét kérjük, hogy űrlapunk elküldésével jelezze. Az elküldést követően munkatársaink 3 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Név(Kötelező)
Cím nélkül

Kérjen
Árajánlatot

Pontos árat csak Medence Szakértői Tanácsadást követően tudunk kalkulálni, viszont addig is küldünk e-mailben egy tájékoztató jellegű árlistát. Kérjük, töltse az adatlapot és kollégánk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot.

Személy