A Compass Pools több mint negyven éve gyártja szabadalmaztatott kerámia medencéit. A több évtizedes folyamatos működés során megismertük vásárlóink igényeit, és ezekre a minőségérzetet valóban befolyásoló termékfejlesztésekkel reagáltunk. Ezek közül talán a VANTAGE® öntisztító rendszer az egyik legjelentősebb. Mára több mint 15 000 medencét adtunk át világszerte ezzel a technológiával szerelve. A speciálisan elhelyezett fúvókák úgy egészítik ki a szkimmer működését, hogy a medence alját többé nem kell tisztítani, tehát nincs többé szükség porszívózásra.

Hagyományos medencetisztítás

Véleményünk szerint az otthoni medencéknek a kikapcsolódást és pihenést kell szolgálniuk. Ha a víztükörre nézve a tulajdonos első gondolata az üzemeltetéshez nélkülözhetetlen házimunka, azzal pont ellentétest hatást értünk el.

A medencék takarítása jellemzően csak részben automatizált, a vízfelszínen úszó szennyeződéseket a fúvókák a szkimmer felé terelik, azonban a medence fenekének tisztítása nem megy emberi beavatkozás nélkül.

Hátrányok:

 • A medence porszívó robotot kézzel kell beengedni a medencébe, és miután végzett ugyanígy kell kiemelni onnan. Ezek az eszközök vizesen gyakran elérik a 20 kg-os súlyt is, ráadásul hírhedten meghízhatatlanok is.
 • Mivel csak a felszínen keringeti a vizet a rendszer, a medence vizének hőmérséklete sem lesz egyenletes.
 • Ebben a rendszerben a víz tisztántartásához használt kémiai anyagok koncentrációja sem lesz egyenletes, hiszen nem keveredik el kellőképpen. Ennek hatására több vegyszerre lesz szükség az üzemeltetéshez.
 • A medencét fel kell készíteni a használatra, ami pont azt az élményt veszi el a tulajdonostól, hogy bármikor fürödhet a kertjében.

A Compass Pools öntisztító medence rendszer működése

A felsorolt kényelmetlenségek mindegyikére választ ad a VANTAGE® öntisztító rendszer, ami közel 100%-ban képes kitakarítani a medence alját.

blog 0522 1

 • Több ponton kerül beépítésre a medencefenékbe és a lépcsőzetbe a szinte észrevehetetlen fúvóka hálózat. A fúvókák beépítése a gyártás során történik, a telepítés így is lehetséges akár egy héten belül is.
 • Alaposan, szakértelemmel megszervezett, automatikusan ellenőrzött és teljesen csendes folyamat során minden befúvó egyenként felbukkan.
 • A folyamat során a frissen szűrt víz erős beáramlása a VANTAGE® gyűjtőzónájába irányítja a szennyeződéseket.
 • A rögzített fúvóka ezután a piszkot és a szennyeződéseket az elsődleges lefolyóba irányítja, ezek a gyűjtőedénybe kerülnek.

blog 0522 2

Ha a medencéjét élvezni és nem takarítani szeretné, válassza a VANTAGE® tisztító és keringtető rendszert!

A rendszer működését bemutató videónk a gyakorlatban is szemlélteti a rendszer működését.

Tudjon meg többet szabadalmaztatott karbon kerámia technológiánkról is! Az így készülő medencék telepítése beton aljzat nélkül is lehetséges, ráadásul 40 év gyártói garanciát vállal a gyártó.

A Compass Pools öntisztító medence rendszer előnyei:

 • Nem kell porszívó vagy robot a takarításhoz.
 • Egészséges vízmozgás alul-felül.
 • 24 óránként akár kétszer is átkeringeti a vizet.
 • Közel 100%-ban képes kitakarítani a medence alját.
 • Nincsenek hideg részek, egyenletes a hőmérséklet.

A VANTAGE® öntisztító rendszer kizárólag a Compass Pools Hungary medencéihez érhetőek el Magyarországon.

Amennyiben további részletek is érdeklik az öntisztító rendszerrel kapcsolatban, vagy bármilyen más medence vásárlással kapcsolatos kérdése lenne, keress bizalommal kollégáinkat!